Grey House / SUB. Studio for visionary design

first_imgCopyAbout this officeSUB. Studio for visionary designOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJakarta Capital RegionHousesIndonesiaPublished on October 20, 2009Cite: “Grey House / SUB. Studio for visionary design” 20 Oct 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Grey House / SUB. Studio for visionary design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  2008 Grey House / SUB. Studio for visionary design Area:  70 m² Year Completion year of this architecture project Architects: SUB. Studio for visionary design Area Area of this architecture project Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/38208/grey-house-sub-studio-for-visionary-design Clipboard ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/38208/grey-house-sub-studio-for-visionary-design Clipboardcenter_img Indonesia “COPY” Text description provided by the architects. In our perspective, we see ourselves as a partner for client. And the moderate client for this house allows us to explore all about new material with modest budget of US$15,000. We explore the material to get effective budget and reduce unnecessary thing. This occurs on a small site of 108 square meters horizontally. Defining space by creating privacy areas which defined by single slope roof direction. This roof form with single direction creating another space as an attic, higher ceiling on one side and exposed as a source of lights while the courtyard positions on the same side which useful for living, dining and master bathroom. Save this picture!Horizontal space which divide by partitions to give a different functions of room. Master Bedroom – Living Room – Bedroom with 3 meter-modules to get effective structure. As a space-economizing strategy, we defined a zoning scheme by the circulation hierarchy. As such, the maid and pantry areas are next to the side entrance. This allows for a larger space for the living room and dining areas without interrupted by service zone which stand alone on building set back area built by non permanent material. Save this picture!The house has a flexible space, whilst the living can combine with bedroom to get bigger space in a fingertips. And the movable windows allow the space to extend with the outdoor terrace. The furniture has a folding dining table to get flexibility of space and also a hidden stairs on master bedroom to access the attic. Save this picture!Raw materials stand out as honest expression of the house. Grey brick with 200x200mm module replaced the local brick to get more precision results and effective way to get smooth finishes wall surface for interior sides and its reduce costs. Exterior fence become a medium for living walls, vegetation replace a chemical finishes. Recycled wood is use for window frames. Metal roofing was chosen to cut the cost, with single roof direction to avoiding metal joint which is costly. At last, a boundary transformed a witty, affordable, potential and visionary design.Project gallerySee allShow less97 Winners for the International Architecture AwardsArticlesORDOS 100 #46: Taller TerritorialArticles Share Save this picture!+ 21 Share Projects Grey House / SUB. Studio for visionary designSave this projectSaveGrey House / SUB. Studio for visionary design CopyHouses•Jakarta Capital Region, Indonesia “COPY”last_img read more