Villa IJsselzig / EVA architecten

first_imgArchDaily Projects The Netherlands “COPY” Interior Architect: Villa IJsselzig / EVA architectenSave this projectSaveVilla IJsselzig / EVA architecten Houses Villa IJsselzig / EVA architecten “COPY” CopyHouses•IJsselstein, The Netherlands Lead Architects: Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Architects: EVA architecten Area Area of this architecture project 2016 CopyAbout this officeEVA architectenOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIJsselsteinThe NetherlandsPublished on February 27, 2018Cite: “Villa IJsselzig / EVA architecten” 27 Feb 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Manufacturers: Reynaers Aluminium, TECU®, Metaglas, Petersen Tegl, De Ridder Photographs:  Sebastian van Damme Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889682/villa-ijsselzig-eva-architecten Clipboard Year:  Project gallerySee allShow lessSafdie Architects Selected to Design the Main Library and Cultural Center in BoiseArchitecture NewsAgricultural Training Center / Studio AdvaitaSelected Projects Share NEST Save this picture!© Sebastian van Damme+ 23Curated by María Francisca González Share Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Products used in this ProjectMetal PanelsTECU®Copper Surface – OxidContractor Installations:Terberg Totaal InstallatiesEngineer Installations:Total Building TechnologyStructional Engineer:GeelhoedInterior Builder:WoodwaveMaterial Of The Roof:TECU Oxid, manufacturer KME Germany GmbH & Co.KGCity:IJsselsteinCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Sebastian van DammeText description provided by the architects. The villa is situated overlooking the river Hollandse IJssel. The riverside has been kept transparent to maximise the view, the dyke side has a more modest, closed character to guarantee privacy. The house refers to the neighbouring houses in the original ribbon development in terms of form but has a contemporary character with minimal details and rich colours. The copper roof and bricks have been chosen in the same shade of redbrown colour to make the whole appear as one volume.Save this picture!© Sebastian van DammeSave this picture!Floor PlansSave this picture!© Sebastian van DammeThe interior was designed in cooperation with NEST architects. A wooden core organises the internal spaces and comprises the staircases, storerooms and other facilities. Consequently, the rest of the plan can freely be utilized. On the upper floor, all bedrooms overlook the IJssel, the support areas are arranged on the dyke side. In order to receive daylight on this side in the spaces on the upper floor, roof lights are introduced. The rest of the roof can, therefore, remain clear and empty.Save this picture!© Sebastian van DammeDue to the orientation and placement of the façade openings, the building itself participates in the energy management: the open side is the north side where light enters but the sun doesn’t. The more closed side is the south side and the heat build-up is limited here. Supplemented with extra insulated walls, a heat pump and solar panels, this makes for a very durable home.Save this picture!© Sebastian van Damme Bejaco ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889682/villa-ijsselzig-eva-architecten Clipboard Maarten Terberg, Daniël Biesheuvel Contractor: last_img read more