West Croftmore Renovation / Morales Finch

first_imgArchDaily West Croftmore Renovation / Morales Finch Projects United Kingdom Manufacturers: Nemetschek, AdobeClients:Robin von EinsiedelCity:AviemoreCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Oskar ProctorRecommended ProductsWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodEGGERLaminatesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. This project involves the conversion of an existing agricultural building, into a painter’s residence, in the Scottish Highlands. The former agricultural store is located beside the Spey River, on the outskirts of the town of Aviemore and one of the most sparsely populated regions in Europe The ‘Pityoulish’ estate, on which the building is sited includes similar agricultural buildings, individual residences, temporary shelters for walkers and fisherman, as well as larges areas of forest and arable land. Around 200 years old, the building is constructed of solid masonry, and through movement and the erosion of structural elements, was a product of its environments harsh extremes.Save this picture!© Oskar ProctorBrief. The client and owner of the estate provided a brief that had two principal criteria. The first was to stabilize the building, through the repair and replacement of its primary elements, and the introduction of insulation and utilities. The second was to convert the barn into a studio, not only for personal use but also as the potential base for a residency program. In doing so their aim was to illustrate how buildings of this sort (of which there are many examples locally, often unused and abandoned) can be adapted and utilized in order to avoid them falling into disrepair, whilst providing an unfamiliar use of the space that could potentially serve the local community, culturally.Save this picture!© Oskar ProctorSave this picture!SectionSave this picture!© Oskar ProctorThe building. The works themselves were split into two main phases. Given the limited budget, the primary task involved replacing and insulating the building’ roof and floor in order to provide robust, insulated cover and a base from which internal works could then take place on a more incremental basis, as prescribed by the funds available at the time, and in the future, were they to become available. The decision was therefore taken to split the space into two internal areas; a general store that would for the same function as the original barn as well as providing ancillary storage for the adjoining space and would feature minimal internal works, and an adjoining studio, with direct internal access between the two.Save this picture!© Oskar ProctorWithin the studio space, all internal floors and partitions were removed. In their place, a double-height volume provides the main studio space, served by newly introduced roof lights that offer natural light, that compliments additional gallery lighting. Overlooking this volume is a mezzanine in which a bedroom is located, with a small kitchen and bathroom located beneath. More generally, all internal walls and ceilings were lined so as to allow for the hanging of works in the future, both by the owner and possible future residents.Save this picture!© Oskar ProctorProject gallerySee allShow lessArchitecture and Topography: 15 Projects with Different Approaches to ReliefMiscShortlist Revealed for Tamayouz Women in Architecture and Construction 2019Architecture News Share Architects: Morales Finch Area Area of this architecture project Photographs Year:  West Croftmore Renovation / Morales FinchSave this projectSaveWest Croftmore Renovation / Morales Finch ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924213/west-croftmore-renovation-morales-finch Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924213/west-croftmore-renovation-morales-finch Clipboardcenter_img Area:  145 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” CopyAbout this officeMorales FinchOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationScotlandAviemoreUnited KingdomPublished on September 06, 2019Cite: “West Croftmore Renovation / Morales Finch” 06 Sep 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?苏格兰农场仓库更新 / Morales Finch是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Oskar Proctor Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” 2019 CopyHouses, Renovation•Aviemore, United Kingdom Save this picture!© Oskar Proctor+ 21Curated by Paula Pintos Share Houseslast_img read more